Konstruktoriai – viena įdomiausių veiklų jūsų vaikui

 

 

Konstruktoriai yra viena nuostabiausių ir lanksčiausių veiklų jūsų vaikui. Tai žaislai, turintys platų įgūdžių lavinimo diapazoną: rankų judesių koordinavimas, loginis mąstymas bei nuoseklaus kūrybiškumo įgūdžiai. Konstruktoriais smagu žaisti kartu su draugais, tėvais ir netgi vienam. Žaidžiant su draugais ugdomi bendravimo įgūdžiai ir komandinis darbas. Statant vienam gerinama koncentracija ir keliamas pasitikėjimas savimi.

 

 

Daugelis mūsų vaikystėje turėjome pačius mylimiausius žaislus. Vieni prie savęs glausdavo pliušinį meškiną, kitiems patiko šukuoti lėles, tretiems geriausiu draugu buvo ryškiaspalvė mašinėlė. Bet tikriausiai nė vienas neužaugome be konstruktoriaus, iš kurio statėme tvirtoves ir pilis, galingiausius automob

ilius ir greičiausius erdvėlaivius. Šie žaislai stulbina savo populiarumu, nes tokie pat populiarūs buvo ir prieš 30 metų, ir dabar.

Konstruktorių nauda vaiko raidai

Konstruktoriai jau ilgus metus yra idealus dovanos sprendimas tiek berniukams, tiek mergaitėms. Be vaikams patrauklaus žaidimo, konstruktorius ugdo kūrybinį mąstymą, skatina mažylius naudotis vaizduote ir moko juos statybos bei socialinių įgūdžių pagrindų. Nors konstruktoriai dažniausiai turi instrukcijas, juk visuomet galima jų nesilaikyti ir susikurti savitus statinius, taip lavinant kūrybiškumą ir ieškant naujų sprendimo būdų. Vaikams žaidimas, kur nustatytos griežtos taisyklės, yra nuobodus. Žaidžiant konstruktoriumi, taisykles galima keisti kartu su kiekviena pridėta kaladėle. Tai labai teigiamai veikia vaikų mąstymą, miegą, psichinę savijautą ir netgi sveikatą. Juk norint iš kelių skirtingų kolekcijų detalių sukonstruoti padoriai atrodančią mašiną, ar robotą, reikia gerokai pamąstyti. Kaladėlės tiesiogiai gerina mąstymą, atmintį, moko dedukcijos.

 

Kai vaikas kviečia suaugusįjį, kad šis pagelbėtų uždėti žmogeliukui ranką arba ratą automobiliui, jis tai daro tikėdamasis, kad galės ilgiau pažaisti. Tai tikrai nėra dėl to, kad vaikas nesugeba šių užduočių atlikti pats. Tiesiog konstruktorius įtraukia ir suaugusius ir ilgiau išlaiko juos vaikų kambaryje, o tai jiems labai patinka. Vaikams trūksta savybės, kuri tokia reikalinga suaugusiųjų pasaulyje – susikaupimo ir koncentracijos. Viso to jie mokosi dėliodami kaladėlę prie kaladėlės, nes tik susikaupęs vaikas gali kažką padaryti. Taip pat, konstruktoriaus dėliojimo procesas, moko vaikus tvarkytis su kai kuriomis neigiamomis emocijomis – pykčiu ir agresija, moko būti kantriems, valdyti savo nepasitenkinimą, jei kažkas nesiseka.

Kodėl būtent LEGO toks populiarus ir kodėl taip patinka vaikams?

 

Kultiniai, klasikiniai ir universalūs – taip trumpai galima apibūdinti LEGO kaladėles, kurios tikrai yra ne vieno vaiko svajonė. Ir taip yra todėl, kad pasiūloje šimtai įvairiausių teminių grupių: nuo mėgstamiausių filmų („Haris Poteris“, „Žmogus voras“, „Žvaigždžių karai“ ir t.t.) herojų iki klasikinių (gaisrininkai, policininkai, piratai, indėnai) motyvų.

 

LEGO nėra vienintelis pasaulyje kaladėlių rinkinių gamintojas, tačiau atrodo, kad yra būtent taip. Visa tai efektyvios reklamos nuopelnas. Ši diktuojama mada verčia pasitempti ir kitus konstruktorių gamintojus kurti ne ką prastesnius ir ne mažiau įdomius kaladėlių rinkinius.

Konstruktorių savybės ir išskirtinumai

Šiuo metu rinkoje didžiulis konstruktorių pasirinkimas. Galima rasti: plastikinių, guminių, medinių ar net metalinių, mažų ir didelių. Yra su žmogeliukais ir su gyvūnais. Yra juodai baltų ir spalvotų. Yra perpus pigesnių nei LEGO ir net tris kartus brangesnių. Tad kuo turi išsiskirti kaladėlės, kad jas būtų verta išsirinkti? Žinoma, viską nulemia praktiškumas ir daugiafunkciškumas, juk nupirkus vaikui žaislą, norisi, kad jis tarnautų kuo ilgiau. Taip pat svarbu, kad konstruktoriai būtų atsparūs vaikų dantukams, rankytėms ir kojytėms: kaladėles sunku sulaužyti, įbrėžti ar kitaip pažeisti; o iš jų sudarytos konstrukcijos lengvai nesugriūtų, kaip neretai pasitaiko pigiausių kaladėlių atvejais. Ne mažiau svarbų vaidmenį vaidina spalvinė bei tematinė įvairovė. Nors vaikų fantazija tikrai laki ir net iš elementarių kaladėlių jie akimirksniu gali sukonstruoti begalę mistinių pabaisų, bet gavęs konstruktorių su savo mėgstamo filmo ar knygelės herojais, mažylis bus iš tiesų laimingas.

Danai, sukūrę LEGO kaladėles, konstruktorių gamintojų pasaulyje kartelę užkėlė tikrai aukštai, tačiau kiti gamintojai neatsilieka ir žengia koja kojon su lyderiais.

Elektroninės parduotuvės Kenditoys.com asortimente rasite nuo klasikinio iki novatoriško dizaino konstruktorių rinkinių tiek berniukams, tiek mergaitėms. Yra ne tik medinių konstruktorių, bet ir metalinių bei plastikinių. Visa parduotuvės produkcija sertifikuota ir saugi. Originalios konstruktorių detalės padės sukurti neįtikinėtus objektus. Svarbiausias dalykas - fantazija ir kūryba. Rinkiniai skirti visoms amžiaus grupėms. Prie kiekvieno konstruktoriaus nurodomas rekomenduojamas vaikų amžius, tad jeigu atkreipsite dėmesį į šį kriterijų, galėsite iš arčiau susipažinti su visais pasiūlymais. Vis dėlto, kiekvienas gamintojas turi savas gaires dėl tinkamo amžiaus nustatymo, tačiau tik jūs patys, atsižvelgdami į savo vaiko įgūdžius, galėsite nuspręsti kas geriausiai tiks jūsų mažyliui.  

Tėveliams, konstruojantiems kartu su vaikais, siūlome – NEPATARINĖKITE. Leiskite vaikui išlaisvinti vaizduotę ir kurti pačiam savo realistinius ar fantastinius kūrinius.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode